loader image
A szegedi Charly Pizza legújabb fél perces promo filmje a social media felületekre, Instagram-ra, Facebook-ra és TikTok-ra. 

Nagyon örültem az étterem megkeresésnek, már régóta szerettem volna egy pizzériának reklámanyagot készíteni szociális médiára, nagyon sok lehetőség, fantázia van egy ilyen projektben. Mindenképpen egy gyors, dinamikus, intenzív filmben gondolkoztam, ami összefoglalja a pizza készítésnek a legizgalmasabb aspektusait, momentumait 30 másodpercben. 

Egyaránt kívántam bemutatni, hogy egy nyers tésztából, miként lesz egy ízletes, olasz tradicionális étel, valamint a hely hangulatát, atmoszféráját is prezentálni szerettem volna. Szerencsére azt mondhatom, hogy összejött, amit terveztünk, felülmúlta a mi és a megrendelő elvárásait is, köszönhetően a remek, kreatív csapatunknak, akiknek mégegyszer nagyon köszönöm a nagyszerű munkáját, kiváló volt a hangulat az 1 napos forgatás alatt. 

Az előkészületek közé tartozott a megfelelő helyszín megtalálása az étermen belül, a castingolás és a forgatókönyv írás. Az utóbbit közös egyeztetések előzték meg, illetve egy rövid koncepciós film készítése, amiből kiderül a megrendelő számára a leendő film hangulata, stílusa.

Mindezek után sor került a forgatásra.

Csapatunk minden erejével azon dolgozott, hogy a szkript megvalósuljon, az előzetesen összeírt plánok, történet szempontjából lényeges jelenetek a lehető legprofibban jöjjenek létre. A forgatás alatt felmerülő problémákat, váratlan nehézségeket, technikai akadályokat sikeresen kezeltük, orvosoltuk rövid idő alatt.

Problémás volt az évszak, hiszen a külső felvételeket ősszel forgattunk, a forgatókönyv szerint pedig tavasszal játszódott a történet, a megrendelő kérésére. A kerthelység előnyeit szerettük volna kiemelni, a dús növénytakarót, a madár csiripelést, napsütést kellett imitálni, ehhez képest a növényzet meglehetősen szerény volt, levelek fedték a teret az élővilágnak nyoma sem volt. Az első egy órában leveleket szedtünk, próbáltunk olyan hátteret találni, ami több szemszögből is dekoratívnak, mutatósnak, tavasziasnak tűnik, könnyen, szépen bevilágítható. Végül a már ismert kőfal mellett döntöttünk, melyen zöld ágacskák futnak végig. Mindkét fél nagyon elégedett volt ezzel a helyszínnel. A belső felvételeknél pedig helyhiánnyal küzdöttünk, de szerencsére itt is találékony, leleményes csapatunk a hátráltató tényezők felé tudott kerekedni. Figyeltünk arra, hogy a felvétel alatt mindenki jól érezze magát, jó hangulatban teljen a nap, a nassolnivalókon kívül a Charly Pizzéria biztosított üdítőitalokat, az ebédszünetben pizzákat a stáb minden tagjának.

Ezek után az utómunka következett.

A nyersanyag leválogatásra került, megvásároltuk a megfelelő, ízléses zenét, összeállt az első, nyersvágat, majd a finom és később a végleges vágat is.

Az utolsó vágatban megalkottuk a sound design-t, feliratok, speciális effektek kerültek a videóra, mixeltük a hangot, fényéltük a felvételeket. Így készült el a 16:9-es képarányú videó, utána további órákat dolgoztunk a különböző szociális média oldalakra optimalizált vágatokkal. Az együttműködés végén átadtuk a kész reklámfilmeket, nem volt szükség korrekcióra, a megrendelő nem kért semmilyen változtatást, elégedett volt teljes mértékben a közös munka gyümölcsével. 

Ezen a munkán keresztül ismerhettétek meg, hogy milyen munkaállomások szükségesek ahhoz, hogy elkészüljön egy Szamade Studios által kreált social media-ra tökéletesített videós reklámanyag. Legyűrtük a forgatás alatt felmerülő bökkenőket, folyékonyan, gördülékenyen ment ismét a kollaboráció. Reméljük, hogy tetszett nektek ez a kis színfalak mögötti tartalom, ha igen, kövessetek be a social media felületeinken hasonló, extra tartalmakért és iratkozzatok fel a hírlevelünkre, nézzétek meg a többi blogot is! Sziasztok!