loader image

Sziasztok!

Mint szabadúszó reklámfilmes, rendszeresen dolgozom különböző filmes és fotós projekteken. Az elmúlt években azt láttam, hogy a mesterséges intelligencia egyre nagyobb szerepet játszik a filmes piacon is, és egyre több területen válik képessé a munkánk automatizálására.

Az AI alkalmazása már most jelentős hatással van a filmes és fotós munkára, lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt elkészíthessünk professzionális minőségű anyagokat, egyedi és érdekes effekteket hozzunk létre.

Azonban vannak olyan kreatív szakmák is, amiket még nem helyettesíthet az AI. Az emberi kreativitás, az érzelmek és az intuitív gondolkodás még mindig kulcsfontosságú szerepet játszik a filmes és fotós munkában. Az AI ugyan lehetővé teszi az automatizált folyamatokat, de az igazi értéket az emberi kreativitás és tapasztalat hozza a munkánkba.

Egyes szakértők szerint a mesterséges intelligencia rövid távon számos munkakört veszélyeztet (filmesek, grafikusok, zenészek, programozók, webfejlesztők, fotósok és vágók) és rövid időn belül a film- és fotóipar is jelentős változásokon mehet keresztül.

Ezek mellett, fontos megjegyezni, hogy az AI közreműködésével a filmesek és fotósok jelentősen növelhetik az eredményességet és hatékonyságot a munkájuk során, nem az ördögöt kell az AI-ban látni. Legyünk naprakészek, gondolkodjunk progresszívan, a lehetőséget lássuk ezekben az eszközökben.

Sajnos azok a szakemberek, akik nem tudnak alkalmazkodni az új technológiákhoz, ódzkodnak ezektől, azok hosszútávon nem fogják tudni tartani a tempót, le fognak morzsolódni, érdemes mindenkinek megbarátkoznia a mesterséges intelligenciával átitatott, legvalószínűbb jövőképpel.

Összességében azt gondolom, hogy a mesterséges intelligencia térnyerése fontos változást jelent a filmes és fotós iparban. Az AI alkalmazása lehetővé teszi számunkra, hogy sokkal hatékonyabban dolgozzunk, és időt takarítsunk meg, én abszolút pozitívan vélekedem a technológia beszivárgásáról a kreatív iparba.

Gondolkodjunk pozitívan, progresszívan, folyamatosan képezzük magunkat, igyekezzünk az új eszközöket integrálni a hétköznapokba, úgy, ahogy annak idején áttértünk az ollóról az billentyűzetre és az egérre.